HTML

6256 Islander Catamaran, avagy Az Unga-Bungák színrelépnek

Shiron 2012.01.23. 08:00

Sziasztok!

Már régóta nem sikerült új bejegyzést megejtenem, sajnos ez CSAK RAJTAM MÚLT, így elnézést kérek azoktól akik esetleg vártak rám, vagy a posztra. 

Ami késik nem múlik itt az új bejegyzés, témája pedig nem más mint egy kedves kis LEGO szett értékelése. Az első és egyben utolsó Bennszülött készletem volt ez, és nagyon kedves kis darab, szóval mindenkinek ajánlom a teszteléséről szóló kis írást olvasásra :)

 

 

A bennszülöttek megjelenése a Pirates vonalon egy kellemes vérfrissítés volt és feldobta az amúgy sem unalmas kalózok a birodalmi katonák elleni hangulatot. Egy harmadik oldal megjelenése kifejezetten érdekes felállásokat hozhat, hiszen a kalózok miután megszerzik a bennszülöttek kincsét véres verítékkel, a birodalmiak tőlük veszik el :)

Mikor ez a készlet megjelent, illetve birtokomba került még fiatal voltam és nem bennszülött, vagy kannibál horda voltak, hanem nemes egyszerűséggel Unga-Bungák ;) A gyermeki találékonyság :D

1.  Alapadatok

Neve:  Islander Catamaran (Szigetlakó Katamarán)

Sorozatszám: 6256

Témakör: Pirates

Altéma:  Islanders

Kiadás éve: 1994

Kockaszám: 63

Minifig: 2

Ára: 12$  magyar aukciós oldalon  3490 HUF-ért láttam

2. Mi van a dobozban?

Sajnos már nem emlékszem pontosan, de az egészen biztos, hogy lyukacsos kis zacskók csúsztak ki a nem túlméretezett dobozból. A 63 elem két ilyen csomagban foglalt helyet, míg mellettük a két hajótest, a vitorla, valamint egy ív matrica volt még található. A krokodil fejrésze és farka egy zacskóban volt míg a törzs szintén szabadon a dobozban. Az összeszerelési útmutató egy kis füzet (11 lépésben készül el a hajónk).

3. Játékmenet

Az összeszerelés természetesen az egyedi festésű figurák valamint a krokodil nem túl bonyolult összeillesztésével kezdődik. Ezt követően eshetünk neki a duplatestű hajó készítésének. A csónakok oldalára rögtön az elején fel kell helyezni a matricákat, így ezzel sem kell többet foglalkozni. Sajnálom, hogy nem tamponnyomott képek vannak rajtuk, mert így jó pár év elteltével már kezdenek leválni a kenuk végéről.

A lépések egyszerűek és logikusan követik egymást. A képek mellett szerepel egy felülnézet is, mert az elején esetleg nehéz lehet az elemek pontos elhelyezése a csónak peremétől ugyanis nem látszik pontosan, hogy melyik studra kell rakni az íves elemeket.

Körülbelül 10 perc alatt raktam össze, ami nézegetést is tartalmaz, így azt nem mondhatjuk, hogy egy egész délutános elfoglaltság, de ezt nem is várhatjuk el egy 60+ darabos készlettől.

A játszhatósága a krokodilvadászatban kimerül, ha csak ez az egy készletünk van, de elég egy bármilyen kicsi egyéb Pirates készlet és máris adott a játéklehetőség.

4. Értékelés

9/10 Minifigre: Két LEGO emberkét kapunk a készlethez +1 krokodilt és 2 papagájt. A figurák egyedi festéssel bírnak, amik ekkor jelentek meg először így majdnem tökéletes a felhozatal. A törzsfőnöki maszk is tökéletes a kis tollakkal és csontokkal pedig 10/10 is lehetne. 1 pontot csak azért vontam le, mert esetleg egy kalóz belefért volna, akit elkapnak/kergetnek. Igaz ne legyünk telhetetlenek hiszen egy 60 darabos szettről beszélünk így marad a 9/10

8/10  Kockákra. A 63 elem nem ad lehetőséget végtelen kombinálásra. Fekete, sárga és piros elemekhez jutunk, melyek nagy többsége lapos elem, illetve a csónakok sem hagynak sok kombinációs lehetőséget, de pont ezen speciális elemek megalapozhatnak kisebb csónakokat, vagy nagyobb hajós készletekhez kiegészítőnek tökéletesek lehetnek. A kis kenukat egyébként egy city oldalon is tökéletes kis hobbicsónaknak tudom elképzelni így ott is használhatóak.

7/10 Játékélményre: Az épít elég gyorsan megvan és mint említettem önmagában maximum a krokodil kergetésére alkalmas, ami nem tűnik nagy mókának. Ha viszont rendelkezünk akár a 6234-es mini készlettel, akkor már bizony kinyílik a lehetőségek tárháza, és akkor még csak a legkisebb csomagokról beszélünk.

7/10 Árért: Én anno ajándékba kaptam, így nagyon nem tudok erről nyilatkozni. Jelenleg az aukciós ár nem tűnik vészesnek, bár én ennyit nem adnák érte már. Kisebb készletek is forognak eladásra hasonló árkategóriában. Az elemszám nem indokolná ezt a HUF értéket, de ha figyelembe vesszük a speciális figeket, krokodilt, papagájokat, fegyvereket és vitorlát, akkor bizony nem is olyan vészes az összeg. (most természetesen nem említem a bontatlan dobozos készleteket, mert azok az értelmetlenség határán járnak)

8/10 Összpontszám 7,75-re jönne ki a matematikai átlag, amit én bátran kerekítettem felfelé, elvégre egy nagyon kedves kis készletről beszélhetünk. A figurák és a téma is komoly játszhatósággal bírnak, ha rendelkezünk egyéb Pirates készlettel/készletekkel. Akit érdekel ez a téma bátran ajánlom beszerzésre.

 

Üdv, Shiron

Címkék: lego bennszülött 6256 shiron islander catamaran kannibal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamercritics.blog.hu/api/trackback/id/tr963621882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása