HTML

LEGO 6661 Lego City médiája: Mobil TV Stúdió

Shiron 2012.02.02. 08:00

 

Sziasztok!

Ha csütörtök, akkor LEGO készlet. Ezennel örömmel mutatom be nektek gyerekkorom kedvenc TV-s stábját, ami természetesen LEGO City utcáit járta hírek után kutatva, és az összes sporteseményen jelen voltak, hogy közvetítsenek. Szerencsére akkor még nem volt olyan kellemetlen híre a médiának, mint napjainkban. Vagy csak LEGO City jobb hely mint a mi világunk. Hogy elmerülhessetek egy ottani adásban, nyomjátok a távirányító megfelelő tovább gombját. ;)

 

 

Ez a kis járgány egyike a legrégebbi készleteimnek, így elég nehéz lesz tesztet írni róla, elvégre már igencsak a szívemhez nőtt. Azért igyekszem majd egy objektívnek nem nevezhető, de átlátható kritikát írni róla. Íme:

1.  Alapadatok

Neve:  Mobile TV Studio

Sorozatszám: 6661

Témakör: Town

Altéma:  Vehicles

Kiadás éve: 1989

Kockaszám: 78

Minifig: 1

Ára:  Bricklinken 2000 HUF körül.

 

2. MI van a dobozban?

Mivel a készlet megjelenésekor még csak a LEGO számított a doboz amiben érkezett nem, így az már nincs meg. Amire emlékszem, hogy egy kis méretű dobozról beszélhetünk. Perforált zacskó volt benne valamint egy készítési útmutató ami szétnyitható, tehát lap formájú, nem pedig lapozós füzet formában volt kialakítva. 12 lépés + kamera, tehát nem mondható hosszúnak ami szerintem kellemesen könnyed szórakozást jelent. Gyerekként egy picit jobban kellett figyelni, de abszolút nem okozott megerőltetést.

3. Játékmenet.

Természetesen mint minden LEGO készlet ez is hősünkkel az operatőr, sofőr, rendező és riporter szerepében megjelenő fehér ruhás TV-s figgel kezdődik. Pár lépésben meg is kapja kameráját, amivel aztán nyomon követheti és  megörökítheti autója készülését.

Az összerakás természetesen lentről felfelé haladva megy végbe, ahogy az megszokott volt. A sárhányó elemek gyakorlatilag meg is adják a járgány végleges hosszát és 4 studos szélességét. A kocsi hátulját, tehát a boxot építve egy picit azért nézni kell, hogy a kis monitor merre is álljon a hátsó ajtó felé, mert a külön kép, ahogy fordítva van kis koromban többször megviccelt. Ha elrontjuk persze azonnal észrevehető, így nincs nagy tragédia. A kis busznak van ajtaja, napfényteteje, ami természetesen egy nyitható tetőn lett elhelyezve, hátsó rakodó ajtaja, és egy zseniális parabolája, amivel azonnal élőben közvetítheti a sporteseményeket. Azért írtam sportot, mert régen mi mindig sport versenyekre vittük ezt a járgányt. Ma már lehet, hogy valami egyéb katasztrófát kellene kommentálnia, de a készlet eleve az autóversenyek megjelenése körül lett kiadva, így maradjunk a sport vonalon ;)

4. Értékelés

Minifig:

8/10 Tudom, hogy majdnem minden készletről elmondhatjuk, hogy kellett volna még egy ember, de ennél is ha hősünk nem egyszerre töltene be mindent akkor érdekesebb lenne. Igaz ne legyünk telhetetlenek hiszen a második figura nem nagyon fért volna a járgányba, elvégre a kocsi hátuljába a kamera kerül, így marad hősünk aki ugye mindenhez ért. Fehér cipzáras egyenruhát valamint a kocsihoz és csatornához illő kék sapkát kapott, klasszik arccal.

Kockákra

7/10 Nincs nagyon sok belőle, és csak autót lehet építeni. Ez mondjuk engem nem zavar. Megjelennek a panelek is, viszont ezt itt inkább előnynek mint hátránynak mondanám, hiszen a panelen tamponnyomott TV felirat szerepel. Ez nem kopik le, illetve lassabban mint egy ragasztott matrica, és nem több kocka lett összefogva vele. Tetszik ez a kék szín, szerintem nagyon menő kis járgány lesz belőle, és jó hogy egész sok „üveg” kerül bele.

Játékélmény:

7/10 Ha nincs mit közvetíteni az nem annyira buli, de mint tudjuk, amint van még egy készlet, a TV-nek már ott a helye, így gyakorlatilag bármihez bevethető. Kis városunkban egyetlen lakó sem maradhat hírek nélkül, így a rohamkocsi azonnal felértékelődik, amint megjelenik bármilyen egyéb készlet.

 

Ár:

6/10 Megmondom őszintén elsőre nem tűnt soknak a 2000 HUF. Másodikra sem tűnik soknak, de ahogy a cikk végéhez érek, már elgondolkodtat. Ha van városod, amiben egy ilyen autó az egyetlen hírforrása akkor abszolút jó ár. Ha viszont van más megoldásod, akkor már 2000 HUF mint belépőár lehet, hogy sok. Ezt szerintem mindenki értékelje maga, én lehet, hogy nem venném meg most 2012-ben, de ennek fő oka, hogy már felnőttem, és nem a City vonalon gyűjtök. Ha volna városom, akkor tökéletes kis kiegészítő készlet.

Összesen:

7/10 Jobb mint az átlagos kis készletek, így mindenképpen pozitív lett az értékelésem, még objektív értékelésre törekedve is. Persze a mai járgányok mellett lehet, hogy kicsinek tűnik ez, de engem nem zavar. Kinézek az ablakon ott is rohangálnak kisebb és nagyobb kisbuszok is, így szerintem minden városban ott a helye a TV stábnak. 

 Üdv Shiron

Címkék: tv lego készlet végigjátszás stáb híradás shiron 6661 kettes csatorna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamercritics.blog.hu/api/trackback/id/tr933968083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása