HTML

Shiron is back!

Shiron 2017.02.27. 22:00

Sziasztok!

 

Ismét írok, de ezt már olvastátok tavaly is. Meg tavalyelőtt. Meg ha visszanézem talán még azelőtt is... Most nem is ígérek semmit. Annyit szeretnék csak megosztani veletek, hogy élek, és hobbijaim száma bővült, ahogy a családi teendőim is, így gyakorlatilag a már említett hobbikra szánható időm fordítottan arányos azok számával. Sebaj, azért álljon itt egy gyors összefoglaló arról, hogy mire számíthattok akkor, ha elég kitartóak lesztek ide visszanézni.

 

RPG

 

Több mint egy évtizede nem szerepjátékoztam, most úgy hozta az élet, hogy ismét bekerültem ebbe a mókába. Nem a már régen is játszott M.A.G.U.S lett a befutó, hanem a számomra teljesen új terepnek számító D&D 5th edition. Megmondom őszintén kicsit tartottam tőle, hogy miként fogadnak majd, mert bár ismerem a társaságot akikkel játékba kerültem, azért mégiscsak több tíz évnyi tapasztalat közé estem be amatőrként, így igyekeztem gyorsan belejönni. Lesz majd erről poszt (illetve remélem hogy lesz), előre csak annyit mondanék, hogy D20-szal dobni meg kell tanulni. Vagy ha ezt nem lehet, akkor komoly gondba fogok kerülni, mert az elmúlt fél évben többen úgy gondolják, hogy csapat kabalának kerültem be, de sebaj. Ami késik nem múlik.

 

Wargame

 

Igen, az a wargame. Kis műanyag, fém, műgyanta figurák, amiket nem csak összerakni kell, de még kifesteni is. OMG?! Ennyi szabadidőd van? Hát ööö... Nincs, de mint kiderült nagyon élvezem a figura festést, a játékról nem is beszélve. Warhammer 40,000 a main világ amibe csöppentem és ott az Űrgárdista lett a kiválsztott nép, akiket temérdek csatában igyekszem győzelemre vezetni. Szeretném majd a Wight Crusaders chaptert bemutatni, legalább egy pár bekezdés szintjén, és bízom benne, hogy lesznek itt posztok csatákról, kifestett osztagokról is.

 

 

Meg kell, hogy említsem az Age of Sigmart is, hiszen ide is sikerült némi dark elfet soroznom, bár ők még dobozban várják a bevetésüket, ahogy a Blood Bowl is új kiadást élt meg, ami csak egyet jelenthetett számomra. Igen, az alapdoboz megvan, figurák összerakva, bár festve még nincsenek. Jelentem alássan ilyen témakörben is igyekszem időt és ellenfelet találni. Utóbbiból nincs is hiány, de előbbiből... Ha tudnátok mi jön még ezután a bekezdés után:

 

Card game...

 

Ha már említettem fentebb a MAGUS-t akkor el kell, hogy mondjam ez is visszatért életembe egy igen hosszú kihagyást követően, mégpedig a Kiválaszottak kártya formájában. Ez egy gyűjtögetős kártyajáték, ami már jó pár éve fut kisebb-nagyobb szünetekkel, kiadó váltással, szabálymódosulással és minden hasonlóval, amik egy ilyen kis ország hazai kiadású CCG-jével megtörténhet. Ami azt illeti ez teljesen friss dolog. Régi lapjaim már nem voltak meg, így két nagyon kedves ismerősömnek köszönhetem (?), hogy visszarángattak a hobbiba. Szerencsére nem csak lelkileg, de lapilag is támogatnak, nem beszélve szakmai tudásukról, így remélem, ebben a témakörben is lesznek érdekes bejegyzések. Igaz, sok paklin ott figyel a Copyright logójuk, így azokról nem fogok írni, akkor sem, ha esetleg élményem fűződik hozzájuk

 

Descent 2nd edition

 

Ezzel a témakörrel pedig évek óta adós vagyok. Igaz gyakorlatilag minden típusú poszttal, de ez egy már nagyon régóta szeretett kedvenc, amibe rengeteg időt és pénzt öltem, ennek ellenére egy betű nem került ki róla ide bejegyzés formájában. Tulajdonképpen teljesnek mondhatom a gyűjteményem (jó, néhány Lietunant pack még hiányzik), és a temérdek lejátszott küldetés miatt elég sok tapasztalat is összegyűlt, így remélem ezeket lesz lehetőségem megosztani veletek.

 

Jövőre ismét egy cikk?

 

Nos remélem nem így lesz. Amit szeretnék, hogy a korábbi témaköröket is megtartva, az újonnan jött hobbikat is felvenném a megírandó történeteim listájára. Mivel ez nem kevés bejegyzést, leütött karaktert jelent, így semmilyen következetes blogvezetést nem ígérek. Nem lesznek heti, napi posztok, csak azt szeretném, ha sok mindent tudnék nektek bemutatni ezekkel a témákkal kapcsolatban. Lesznek tesztek is természetesn, remélem minden témakörben, és igyekszem tartani magam ahhoz, hogy írni jó, csak elkezdeni nehéz (komolyan, ha már az első pár billentyű leütés megvolt, és nem tök fehér a monitor képernyője a többi már jön magától). Így hát remélem, hogy 2017 a változás éve lesz a blogom életében, ami nem a végleges törlést, hanem az aktivitás növekedését jelenti.

 

Ha már ilyen bőre ersztettem ezt a rebirth posztot akkor álljon itt pár terv, amit szeretnék megvalósítani, és itt írásos formában is dokumentálni. FIGYELEM NAGY SZABÁSÚ TERVEK, SZIGORÚAN KÖZÉPTÁVON ÉRTELMEZHETŐ A MEGVALÓSÍTÁSUK!

1. Az összes általam olvasott könyvről szeretnék egy rövid „tesztet” megosztani itt. Ezek száma szerencsére nem olyan durva ütemben növekedik, de azért van lemaradásom bőven. Bízom benne, hogy ismét tudok posztolni, és lesznek olyanok akik el is olvassák. Mármint a könyveket, a posztok nem feltétlen érnek annyit, habár olvastam olyat  is, amit nem biztos, hogy kellett volna.

 

2. PC Game. Hát ebben a témakörben szintén elég durva lemaradásban vagyok, de tényleg szándékomban volt posztolni. Pl egy csomó screenshot figyel a gépemen, amik arra várnak, hogy végre bejegyzéseket díszíthessenek. Nem titkolt vágyam, hogy a héten pont 100 darabosra növekedett Steam/Games mappámat végigjátszam, és be is mutassam nektek (mondtam, hogy nem a jövő hétre tervezem ezek megvalósítását). Ha ez nem lenne elég durva megjegyzem, hogy Gog.com, Origin, Ubisoft regisztrációm is van, nem beszélve a „régi” dobozos játékokról... Hát ez már önmagában éveket vehet igénybe, de nem félek nagyot álmodni. Ha lesz rá igény akár szavazásra is tudok majd bocsátani játékokat, hogy mikor mit is teszteljek, de ehhez olvasók is kellenek majd ;)

 

3. A már említett wargame bemutatók is posztokat jelentenek. Lesz itt tényleg figura, vagy osztag festésről bejegyzés, vagy épp csatákról. Remélem versenybeszámolók is csatlakozhatnak, ami azt jelenti, hogy részt tudtam venni rajtuk. Ezeket nem is tudom, hogy szabad-e tesztnek nevezni, valószínűleg inkább leírások lesznek, de még elválik, nincs konkrét tervem a formátumra.

 

4. Szerepjáték beszámolók. Bízom benne, hogy tudok egy naplószerű történetet összedobni karaktereim sorsáról. Ez a legblogszerűbb téma, ha úgy vesszük, így tényleg nincs akadálya a dolognak. Lelkesedés van, játékalkalom is bőven, nem beszélve társakról, akik talán csatlakoznak is hozzám ezen a történetek tényleges vezetésében. Boldog lennék, ha a nagy kalandok végül egy érdekes sztorivá állnának össze, de senki ne számítson regényre. Ezek játékalkalmak lesznek összefoglalva, képekkel illusztrálva, így nem novella gyűjtemény, hanem tényleg egy amolyan naplószerűség lesz.

 

5. Kártya és társas bemutatók. Ez már lett volna korábban is (jobb oldalt még dobozt is készítettem hozzá anno), de valahogy mindig elsikkadt az időhiányban. Társasozni sincs annyi időnk mint anno volt, de szerencsére ezek sem kérnek enni, így megvárják, hogy ismét aktívabb társas életet éljünk ;) Amit szeretnék azok a korábbi játékok bemutatói, terv szerint saját képekkel, de már most meg kell jegyeznem, hogy lesz olyan game amit nem tudok általam készített fotókkal illusztrálni, mivel sokszor éjszakába nyúlóan játszottunk és telefonnal borzasztó minőségű képek készültek. Ebben a kategóriában említeném majd várhatóan a Kiválasztottak kártya írásaimat is, mivel nem gondolom, hogy azok önmagukban megélnének majd (ahogy a blog sem tette ezt eddig nélkülem ugye? Mit dumálok, csak rajtam múlik)

 

6. LEGO posztok. Meglévő készleteim hosszú időre lettek polcra, dobozba rakva, de szerencsére egy kis gyerkőc ismét játszik velük, így elszabadulhattak. Szeretnék majd ismét készlet bemutatókat írni, és meglátjuk, lesznek-e esetleg összerakási videók is (ha lesz egyszer egy erre alkalmas szoba, esküszöm csinálok majd ilyesmit, de perpill nem sok hely áll ehhez rendelkezésre)

 

7. Descent 2nd edition teljes kampány bemutatók, küldetésekkel, hősökkel és szörnyekkel. Terv szerint tippekkel, trükökkel és képekkel, hogy igazoljam tényleg végigtoltam azokat a bizonyos csatákat. Nem titkolt vágyam letesztelni a két, három, négy hősös balanszokat, véletlenszerű és választott hősökkel, így már most kilenc teljes hosszúságú kampányt ígérhetek, amik rengeteg játékidőt emésztenek majd fel. Úgy gondolom, elég sok dolog gyűlt már fel bennem ebben a témában, és ahogy olvasgattam a világhálót, nem kevés tapasztalatom is van már, így bízom benne, hogy hasznos, vagy legalább érdekes tanácsokkal tudok szolgálni azoknak akik kivárják, vagy elolvassák ezeket a bejegyzéseket.

 

Szép hosszú lett ez a lista, ami elég jól mutatja, hogy terv van bőven. Nem várom el magamtól, hogy minden egyszerre induljon be. Azt sem, hogy ezer szám szaporodjanak a posztok, mert nem biztos, hogy lesz elég időm és energiám, ezért ti se tegyétek ezt. Amit viszont szeretnék, hogy beinduljon ismét a blog. Először csak azért, hogy a bennem lévő gondolatok kikerülhessenek, aztán talán azért is, mert lesz aki befogadja azokat. Ennél jobb végszó talán nem is kell ennek a megnyúlt posztnak, így csak annyit írok a végére, Stay tuned!

 

Üdv,
Shiron

Címkék: phoenix back d&d kiválasztottak descent shiron descent 2nd

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamercritics.blog.hu/api/trackback/id/tr2212299539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása