HTML

Lego 6877 A Vector Detector

Shiron 2012.01.30. 08:00

Sziasztok, kedves olvasók!

Ismét egy új hét, ami bizony hétfővel kezdődik. Hogy könnyebbé, vagy legalább kellemesebbé varázsoljam nektek ezt a napot megosztok veletek egy kis LEGO készletet, ami bizony a szívemhez nőtt az évek során. Olvassátok a kis végigjátszást, hátha nektek is örömet okoz majd!

 

 

A lent olvasható kis készletről elöljáróban csak annyit írnék, hogy valójában nem is az enyém ;) Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban… Akarom mondani, anno a húgom kapta ezt a kis szettet én pedig egy Blacktron felderítővel lettem gazdagabb. Meglepően sokat játszottunk ezekkel a space készletekkel, igaz csak ez a kettő volt összesen, de minket ez nem zavart, elvégre az űrhajó arra van hogy más bolygókon is leszállhasson. Ma a készlet már nálam van megőrzésre, míg nem lesz tesókámnak egy olyan korú fia akinek átadhatnám (csak nehogy nálam ragadjon :P)

1.  Alapadatok

Neve:  Vector Detector

Sorozatszám: 6877

Témakör: Space

Altéma:  M-Tron

Kiadás éve: 1990

Kockaszám: 62

Minifig: 1

Ára:  Bricklinken 1000 HUF-tól kezdődően van.

2. Mi van a dobozban?

 

Kis készlet lévén egy kellemesen kicsi méretű dobozhoz juthatunk, amiben egy lyukacsos zacskóban találhatóak az elemek. Valamint egy kis építési útmutató található amely össze van hajtogatva, tehát a 60 pár elem egymásra pakolása egy lapot és 13 lépést vesz igénybe.

Főleg piros és fekete elemeket tartalmaz a készlet valamint található még néhány sárgás-zöld átlátszó elem, melyek a space stílus sajátosságai.

3. Játékmenet

Az összerakás nem egy RocketScience. Egymás után jönnek a lépések és mindegyik teljes mértékben logikusan vannak ábrázolva. Semmi ördöngösség, a „fülke” megépítésével kezdődik majd e köré épül maga a gép. Mi természetesen vadászgépnek tartottuk, de lehet, hogy valóban csak felderítő célokra használták. A két nagy antenna a gépen egyben a kabintető zárásáért is felelős. Ezt két fogó elemmel oldják meg, így a lezárt tető nem nyílik ki a legdurvább dugóhúzók közepette sem. Akkoriban abszolút nem zavart, hogy a fülkének nem igazán van oldala, így alkalmatlan az űrutazásra. Mi úgy gondoltuk erre van a szkafander a pilótán ;)

 

A gépnek talán a legérdekesebb része a hátulján elhelyezett tároló egység. Ez egy doboz ami kinyitható és egy szokatlan megoldással van elhelyezve, ugyanis  egy mágnessel oldották meg rekesz felfüggesztését. A gép farán található mágneshez a doboz tetejére rakott ellentétes pólusú mágnes simán fent tartja kristályokat tartalmazó boxot. Mondjuk ez már a durvább manővereknél elszállhat, így érdemes a pilótának óvatosan manővereznie, hamár begyűjtött némi holdkristályt.

 

4. Értékelés

Minifigekre:

8/10 Egy emberkével leszünk gazdagabbak a készlet beszerzésével. Az M-Tronok egyenruháját viselő pilóta fekete sisakot valamint egy sárgás-zöld plexit kapott. Hátán egy oxigénpalack amivel akár légüres térben is boldogulhat. Klasszik fej és piros egyenruha fehér nadrággal. Véleményem szerint rendben van.

Kockákra:

7/10 Elég sok speciális elemet kapunk, így nem sok minden lehet kihozne belőle repülőkön és űrhajókon kívül. Ennek legfőbb oka a 4 nagy szárnyelem. Alapvetően fekete és piros kockák néhány space lime színű kiegészítővel.

Játékélmény:

8/10 Maga az összerakás nem tart sokáig. Kisebb korunkban is gyorsan végeztünk vele, de a móka utána kezdődik. Mint említettem nem volt több space készletünk és soha nem fogott meg igazán ez a téma, mégis rengeteg órát játszottunk, ahogy ez a gép leszáll különböző korokban, elvégre lehet olyan bolygó ahol még csak kalózok csatáznak, és meglátogathat városokat, ahol a reptéren feltöltheti a fogyóban lévő üzemanyagot. Nem mondom, hogy végtelen a lehetőségek tárháza, de nem lehet ok a panaszra, hiszen repülőnek is tökéletes, ha nem akarjuk kiküldeni az űrbe.

 

Ár:

9/10  1000 HUF-ot megér. Sőt. Véleményem szerint ez azoknak is megéri akik nem gyűjtik ezt a témát, hiszen egy nagyon kedves kis készlethez juthatnak. Space gyűjtőknek egyenesen kötelező, hiszen a többi hajó és űrbázis mellett elképesztő kiegészítő gép lesz majd. Persze dobozos bontatlan verziót nem tudom senkinek nyugodt szívvel ajánlani, hiszen annak az ára bizony csak a géppel érhető el. Fel a csillagokhoz, és tovább!

Összpontszám:

8/10  Ez jött ki átlagra és teljesen rendben is van. Nem feltétlen egy must have kategória, hiszen nem vagyok space rajongó, de nagyon boldog vagyok, hogy megvan. Tetszik a kidolgozottsága és a figura is. Örülök, hogy megvan és mindenkinek bátran ajánlom. 

 

  

Üdv, Shiron

Címkék: space lego űrhajó készlet végigjátszás vector 6877 detector shiron

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamercritics.blog.hu/api/trackback/id/tr353967946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása