HTML

6530 A Lego sport kupé

Shiron 2012.01.26. 08:00

Helló mindenki!

A mai reggelre is szeretnék egy kis LEGO készlettel kedveskedni. Ez a darab egy kultikus készlet, amit a 90-es évek végén dobott piacra a cég. Egyediségével már korábban is megosztotta a LEGO társadalmat. Volt aki bármit megadott volna azért, hogy birtokolhassa és volt akit abszolút nem hozott lázba. Hogy én miként vélekedek erről a szettről azt elolvashatjátok a hajtás után.

 

 

Ezt a kis készletet egy barátomtól kaptam több másik szettel együtt egy szatyorban, mert neki már nem kellettek, de kidobni nem akarta őket. Így hát engedjétek meg, hogy bemutassam nektek!

1.  Alapadatok

Neve:  Sport Coupe

Sorozatszám: 6530

Témakör: Town

Altéma:  Vehicles (Járművek)

Kiadás éve: 1990

Kockaszám: 43

Minifig: 1

Ára: 3-4 USD körül találtam külföldi aukciós oldalon Bricklinken 1100 HUF körül van az ára.

2.  Mi van a dobozban?

Mint a bevezetőben is írtam, nem dobozban érkezett így csak találgathatok. Gondolom egy kis méretű dobozkában egy zacskó volt, valamint külön egy összerakási útmutató. A zacskót kiborítva egy kis halom elemről beszélhetünk, illetve egy nagy darab üvegtetőről.

3. Játékmenet

A készlet összerakása 5 percet vesz igénybe még a kevésbé gyakorlottaknak sem okozhat gondot. Természetesen mint minden LEGO szett ez is a fig összeillesztésével kezdődik. Majd az akkoriban használt alvázra kerülnek fel az elemek szépen sorban. Ha beszélhetünk bármi nehézségről vagy odafigyelést igénylő lépésről akkor az mindjárt az első lépés, ahol nem rögtön a kasztni felé, tehát felfelé, hanem az alváz aljára helyezünk pár elemet.

Ezzel le is tudtuk minden nehézségünket és a darabok egymásra pakolását követően kezdődhet is a móka. Sajnos a játszhatóság önmagában nagyon gyenge. Emberünk táskájával lesétál a kocsihoz. Hátradobja a bőröndöt ő maga pedig a járgányba pattanva már indulhat is a munkába. Vagy gyorshajtani, mert ez a járgány anno mindenképpen egy futurisztikusnak szánt darab volt.

4. Értékelés

6/10 Minifigre. A készlethez a méretéhez mérten egy darab embert kapunk. Egy elegáns csíkos pulcsival rendelkező hosszú hajú legényt. Nekem valahogy nem jön be ez a frizura, illetve nem egy fiú fignek, és ezen még az amúgy jó pofa kis bőrönd sem segít (eredetileg fekete táska van a készletben, de az hozzám már nem jutott el így egy barnával pótoltam)

7/10 Kockára. Az elemekből nincs sok viszont az mind sárga. Van egy két speciális elem, pl az alváz, a buborék ablak, valamint a tengelyek. Mást nem nagyon lehet építeni belőle mint egyéb autót, habár ha van valakinek sok eleme, akkor talán máshol is tudja hasznosítani bizonyos részeit.

6/10 Játékélményre. Az összerakás nem tart sokáig és komoly élvezeti faktorról sem beszélhetünk, hiszen semmi extra nincs benne. Miután elkészül kicsiny járgányunk lehet vele száguldozni Lego City utcáin. de itt ki is fújt hiszen magában még nincs sok lehetőség. egy városba jól jön a járgány, mivel nem sok személyautó forog a piacon. (nekem talán ez az egyetlen ami nem szolgálati jármű, vagy versenygép)

7/10 Árért. 1000 HUF talán nem vészes érte, de én lehet, hogy nem adnék érte ennyit sem. Nagyon örültem mikor megláttam, hogy ez is a zacskóban hever, viszont mikor összeraktam, valahogy nem stimmel valami. Aki City vonalon gyűjt annak mindenképp megéri beszerezni.

6/10 Összességében. 6,5 lenne, de ezt én lefelé kerekítem. Nem igazán tudom megmondani mi az ami furcsa benne. Talán a frizura, vagy a csíkos pulcsi, vagy a nagy buborék ablak. Ez a készlet régen sem volt vágyott számomra, most pedig valami nagyon furi benne. Egy igazi klasszikus 4 Stud széles járgány, így azoknak akik a régi classic járgányokért vannak oda azoknak kötelező, másoknak viszont nem igazán tudom ajánlani. Megvan benne minden ami egy autóba kell, és örülök, hogy a gyűjteményem része lett de talán túl egyedi.

 

byez Shiron

Címkék: teszt sport lego kupé végigjátszás coupe 6530 shiron

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamercritics.blog.hu/api/trackback/id/tr153624208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása