HTML

LEGO 6564 Recycle Truck: Minden napunk hőse, akit nem is látunk

Shiron 2012.02.09. 08:00

Üdv nektek!

Csütörtök van, így szeretnék nektek egy LEGO csomagot ajánlani, vagy nem ajánlani. A lényeg, hogy újabb kis teszttel bővül blogunk bejegyzéseinek száma. Ez a kis kék csoda az egyik legfontosabb darabja LEGO citynek, hiszen mit is csinálnának a város lakói, ha nem lenne ki elszállítja a szemetet. Ezt a fontos szerepet azonban hiába tölti be jól a kis járgány és hőse, ha a csomagolás, még egy kukáshoz is méltatlan.

  

Ez a kukás a LEGO sötét korszaka felé haladás első időszakában érkezett. Ezt akkor még nem tudhattuk, de láthatóak a hanyatlás egyértelmű jelei. Gyerekként ez még annyira nem volt zavaró, bár éreztem, hogy itt valami nem stimmel.

 

1.  Alapadatok

 

Neve:  Recycle Truck

Sorozatszám: 6564

Témakör: Town

Altéma:  Maintenance

Kiadás éve: 1997

Kockaszám: 35

Minifig: 1

Ára:  Bricklinken 800-1000 HUF környékén

 

2. Mi van a dobozban?

Kis méretű készlet egy kis méretű dobozban. Kifejezetten kevés elem van a dobozban, a kis zacskóban. Az összeállítási útmutató mellett található maga az alváz, ami bizony egybe van öntve kerekekkel mindennel. 35 elem egy kukáshoz, azt hiszem egyértelmű, hogy itt panelek és nagy egybeöntött elemek lesznek. Azok legalább kékek.

 

 3. Játékmenet

Tudjuk, hogy kis készleteknél általában ez a rész nem szokott sokáig tartani. Pár perc alatt egymásra dobálható az a 11!!! elem amiből a kukás áll. Ebben benne van a villogó és az alváz is. Hát izé. Ez nem sok, de kevés. Percek alatt kész a járgány és kezdődhet a móka.

  

4. Értékelés

Minifig:

8/10 Szerintem a készlet legjobb része a sofőr. Aki mosolyogva lazán kezeli a járgányt és a kukákat nap-nap után. Zöld baseball sapi és zöld nadrág mellé egy zöld mellény jár, ami a tükröző napszemüveggel igen laza megjelenést biztosít kukásunk számára.

  

Kockákra:

4/10 Fentebb már írtam, hogy a kocsi 11 elemből készül el. Persze, nagyon királyak a kukák, meg hogy van benne szemét, de egy minikészletet ennyire kevés elemből megoldani… A kocsi orrára egyébként festve van lámpa és a hűtőrács, nincs ajtaja a gépnek, sőt még hátul sem nyitható a kocsiszekrény, hanem nemes egyszerűséggel be kell rakni a kukákat, amik így éppen sofőrünk mögött bűzölögnek, ugyanis csak egy fehér bukócső választja el hősünket a szeméttől. Szegény…


Játékélményre:

8/10 Sokakat meglephet, hogy ilyen jó számot kap egy ennyire összecsapott készlet. Ha azonban az összerakáson túl tekintünk akkor maga a kukás nagyon jó dolog. Minden városba szükség van rá, ráadásul két szemetes van a csomagban. 4 éves öcsém mikor játszott a LEGOimmal akkor a gyorshajtó ezeket a kukákat borította fel, amit hősünk a kukáslegény nagyon rossz néven vett és hívta a rendőröket. Majd maga is üldözőbe vette a huligánt. A játszhatóság tehát nem rossz, ha átugorjuk azt, hogy a játékélmény az építéssel kezdődik.

Ár:

5/10 Sajnos itt ismét figyelembe kell hogy vegyük, hogy milyen összecsapott is a csomag. Az egybeöntött váz gyakorlatilag kötelez minket, hogy 2 tengelyt fixen tartsunk, ami a 3 panelt illeti, nos azok is elég egyhangúan rakosgathatóak fel. Megköti a kezünket, és nem feltétlenül olcsón, hiszen ilyen áron már lehet komolyabb készleteket venni, amik szintén kicsik, de jobban alakíthatóak.

Összpontszám:

6/10 A figura és a játékélmény sokat emel rajta, hogy egy közepes készlet legyen. Azt hiszem ez mindent el is mond róla. Annyit írnék csak összegzésként, hogy egy alapvetően jó ötlet, egy sötét korszak elején, ami majdnem csődbe vitte a LEGO céget.

Ha nincs kukásod, vagy elegendő kukád akkor érdemes lehet megvenni, de a mostani készletek azért sokkal ütősebbek (igaz drágábbak is)

 

Kommenteket továbbra is várom lentebb,

Üdv, Shiron 

Címkék: teszt lego szemét értékelés készlet végigjátszás kukás shiron 6564

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamercritics.blog.hu/api/trackback/id/tr984067451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása